Bijdragen En Mededeeling En Van Het Historisch Genootschap - Block., P.J. (Johannes Moller. Amsterdam., 1903)
In het XIXde deel dezer Bijdragen en Mededee- lingeni) had ik het genocgcn cen advertisement" uit hot janr 1607 to doen ardrukken, wanrill cen uitvoerig overzicht werd gegcvcn van den tocstand van handel en niverheid hier to lande in het begin der 17de ceuw) in de cerste jaren dus van de opkomst van dien handel en die nijverheid. Thans kall ik een dergelijk overzieht, zil het slechts over den handel en de zeevaart, aanbieden uit het haatst derzelfde ecuw, naar het mij tocschijut een veel nauwkeurigcr en daardoor ook belangrijker overzicht. Door vergelijking der beide overzichten kan men zich thans een uitgewcrkt denkbeeld vormen van de ontwikkeling ten minste van handel en zeevaart ten oozent in die eeuw.
Heritage